Om du vill gå ner i vikt och förändra hur din kropp ser ut måste du göra förändringar i hur du lever. En viktminskning sker aldrig av sig själv och hur mycket man än hoppas så kommer inte en "mirakelkur" att vara någon bestående lösning. Ett aktivt hälsomedvetande är vägen att gå och tro mig, det kommer inte innebära ett tråkigt liv avskalat från allt det goda.

För att öka ditt medvetande och styra dig in på rätt väg kommer här lite tips som du kan lägga på minnet i ditt nya liv. Många väldigt självklara men ack så viktiga.

Tänk på vad du äter och dricker

Begränsa de tillfällen du äter fikabröd, skräpmat, godis och andra energirika saker till ett minimum. Att unna sig något till helgen kanske räcker? Går det kanske lika bra med ett äpple istället för en bulle på fikarasten?

Undvik att dricka kaloririka drycker som exempelvis juice och läsk. Dessa innehåller oftast väldigt mycket socker som verkligen inte hjälper dig. Ett glas vatten med en skvätt citron till maten är både gott och uppfriskande.

Laga din egen mat. Det är både roligt och lärorikt, dessutom kan du själv kontrollera hur hälsosam kost du får i dig. Se till att grönsaker blir en del i varje måltid! Ät gott och med moderation, det ska inte vara en pina att gå ner i vikt, det ger helt fel signaler till dig själv.

Motion till vardags

Att ta sig från A till B i vardagen kan innebära en hel del gratismotion. Ställ bilen hemma och ta cykeln eller promenera. Kliv av en station tidigare med bussen och gå sista biten. Ta trapporna istället för hissen. Små saker som gör stora förändringar.

Ta tag i träningen

Köp ett par bra promenadskor och ta en promenad under dagen, du blir både piggare och får tid att rensa tankarna samtidigt som du bränner kalorier.

Hitta en träningsform som du tycker om och kör på den, det ska vara roligt att träna. Har du kanske kompisar som också har samma mål som du? Gå ihop och motivera varandra, gör det tillsammans!

Ha tålamod

Rom byggdes inte på en dag. Viktminskning tar tid om den ska vara hälsosam, se det som en resa mot något bättre. Stirra dig inte blind på vågen, den kan ofta vara missvisande. Gör små förändringar i din vardag hela tiden och märk hur du utvecklas och mår bättre!